Nie tylko o Tibii i OTS...
Kowol ja tez o cos prosiłem ...
Astro napisał:
Ja bym poprosil o taki skrypt..
Mam UH |Potka albo bylo gowno... chce zeby pokazywało po ile dodał mi many albo po ile mnie uleczył...
Pod 8.10.. i żeby przy manafluidzie też pokazywało
To jest items musisz ustawic ze mozna je wkladac do siebie i juz.
2x up ja chce na tego posta odpisalem, niemam pojecia jak to zrobic.. gdyby bylo doPlayerAddMana(cid,math.random(100,200)) to bym zrobil ale tam jest zrobiona condycja wiec niewiem jak zorbic
Zbanowany
Chce skrypt taki ,że nie mogę otworzyć drzwi i będzie mi pisało You don't use ticket... ,bo nie użyłem jakiegoś zwoju... Odrazu zrób skrypt na :
-Zwój(za pomocą ,którego po naciśnięciu będę w stanie otworzyć drzwi)
-Drzwi(które będą blokadą ,co dopiero się otworzą po użyciu zwoju)
Ostatnio edytowany przez Maly Wizak (2009-04-12 08:59:48)
Zwoj:
Data/actions/scripts/zwoj.lua
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if getPlayerStorageValue(cid, 5432) == -1 then setPlayerStorageValue(cid, 5432, 1) doPlayerSendTextMessage(cid, 21, "You can open a magic door") end end
Data/actions/actions.xml
<action uniqueid="UID" script="zwoj.lua" />
lub jesli checsz by kazdy item o jakims id to robil to:
<action itemid="ID" script="zwoj.lua" />
Teraz
Data/actions/scripts/drzwizwoj.lua
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) local newpos = {x=xxx, y=yyy, z=z} -- gdzie zteleportuje gdy uzyles zwoju if getPlayerStorageValue(cid, 5432) == 1 then doTeleportThing(cid, newpos) doPlayerSendTextMessage(cid,21,"You have touch the papper and you may pass.") else doPlayerSendCancel(cid, "You not use a ticket.") end end
Data/actions/actions.xml
<action uniqueid="UID" script="drzwizwoj.lua" />
A tak wgl masz ots? Jesli tak podaj ip.
Ostatnio edytowany przez Kowol (2009-04-12 09:09:40)
Skrypt bedzie bardzo dlugi (jesli zrobie go na prosty sposob) i bedzie bardzo obciazac otsa bo bedzie musialo byc 50 linijek samego takiego czegos:
if getPlayerLevel(cid) == 1 then
doPlayerAddExp(cid,5)
o ile na 7.6 jest ta funckja
Zbanowany
A ja prosze jeszcze o komende dla GM'a /reload ( żeby odświerzało wszystkie pliki nie wyłączając serwa)
Pod 8.1 .
Zbanowany
A nie umiesz tego naprawić ?
Zbanowany
A gdzieś widziałem taką komende. Czar jest dla sorca ale może go uzywać knight ( czy odwrotnie nie pamietam ) GM wziął /reload i już nie można było używać..