Nie tylko o Tibii i OTS...
Wiêkszo¶æ tych skryptów jest na tym forum, albo s± takie które juz gdzies zosta³y umieszczone. Ja robie skrypty, a nie szukam ich.
Co do 5 skryptu to wystarczy ze zrobisz sobie potwora o wygl±dzie tej tarczy i ustawisz na mapie...
Co do 7 to w jaki sposób mam "waln±æ w ¶ciane"?
Broñ z fista, bêdzie bi³a je¶li usuniesz t± linijke z items.xml:
<attribute key="weaponType" value="sword"/>
Nr. 9 Napisa³em wyra¼nie, ¿e nie robiê NPC!
no niewiem jak to zrobic moze kolega zdziala cos ale watpie ;p dzieki za link i wogle na skrypta
No sorry nie da³em rady choæ wykombinowa³em tak ze jest w BP ale nie jest 20 potek...
Jest Te¿ B£¡D taki i¿ mo¿na kupiæ potki za darmo gdy niema sie kasy nic nie wyskakuje. (Np.You dont have Money).
Ostatnio edytowany przez Yogi (2008-06-29 17:10:05)
Zbanowany
thx za skrypta
Pozdrawiam
Qbczyk
Zbanowany
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.uid == 6669 and item.itemid == 1945 then doPlayerAddItem(cid,2000,2195,1) doPlayerRemoveMoney(cid,*) doTransformItem(item.uid,item.itemid+1) elseif item.uid == 6669 and item.itemid == 1946 then doTransformItem(item.uid,item.itemid-1) else doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You do not have that money what do you. It cost **") end return 1 end
To jest w bp ;]
Tak te¿ dzia³a... Ale nadal jak nie masz kasy to za Free.?
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.uid == 6669 and item.itemid == 1945 then if doPlayerRemoveMoney(cid, 2000) == 1 bp = doPlayerAddItem(cid, 2003, 1) doAddContainerItem(bp, 7590, 20) doTransformItem(item.uid,item.itemid+1) elseif item.uid == 6669 and item.itemid == 1946 then doTransformItem(item.uid,item.itemid-1) else doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You dont have a money,2400 gold") end return 1 end
SIEMA
No wiêc tak: potrzebuje skrypt do tego itemu:
Chcê aby ten item leczy³ (co¶ jak UH lecz niekoñcz±ce)
Skrypt pod Tibiê 8.1
Chcê aby da³o siê go wrzuciæ do HotKeyów to na tyle.
Obojêtne, czy bêdzie opcja "Use" czy "Use With..."
Pozdrawiam i czekam na odpowied¼.
Zapisz to jako burningheal.lua w folderze actions
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) local mlvl = getPlayerMagLevel(cid) local lvl = getPlayerLevel(cid) local addhealth = 100 if mlvl >= 4 then if lvl >= 8 then doPlayerSay(cid,'Aaaahh...',16) doPlayerAddHealth(cid, addhealth) if item.type > 1 then doChangeTypeItem(item.uid,item.type-1) end else doSendMagicEffect(frompos,2) doPlayerSendCancel(cid,'Musisz miec co najmniej 4 Magic level, zeby tego uzyc.') end else doSendMagicEffect(frompos,3) doPlayerSendCancel(cid,'Musisz miec co najmniej 8 lvl by, moc uzywac tej manaruny.') end return 1 end
teraz otwórz actions.xml i dopisz tam
<action itemid="2353" script="burningheal.lua" />
U mnie dzia³a (testowane na Aries 8.11) wiec powinno tez dzialaæ na kazdym evo, co do devlandu to nie jestem pewny.
Ostatnio edytowany przez PanDemon (2008-07-02 07:29:58)
Chce Zrobiæ Enchanted Spear Zeby z 200 Levelem Atakowala Na potworku 1600-1800.
Ale Niewiem Jak Potrzebuje Skrypta. HALP
@up
Nie zauwa¿y³es, ¿e to 1DeVoP2 robi bronie a nie ja?
Elo ja bym prosil skrypt ze jak gostek staje w 1 miejscu to sie otwieraja np.staligmates o id 390
Cos takiego jak na POH
Jak dorobie sie 20 postow dam plusika
Ostatnio edytowany przez Danios24 (2008-07-02 09:38:29)
Powtarzam:
A ja poprosze o skrypt talkaction który kopiuje all teksty które us³yszy lub w zasiêgu 4 kratek po powiedzeniu ~copy~ pod tibie 8.1