Nie tylko o Tibii i OTS...
Większość tych skryptów jest na tym forum, albo są takie które juz gdzies zostały umieszczone. Ja robie skrypty, a nie szukam ich.
Co do 5 skryptu to wystarczy ze zrobisz sobie potwora o wyglądzie tej tarczy i ustawisz na mapie...
Co do 7 to w jaki sposób mam "walnąć w ściane"?
Broń z fista, będzie biła jeśli usuniesz tą linijke z items.xml:
<attribute key="weaponType" value="sword"/>
Nr. 9 Napisałem wyraźnie, że nie robię NPC!
No sorry nie dałem rady choć wykombinowałem tak ze jest w BP ale nie jest 20 potek...
Jest Też BŁĄD taki iż można kupić potki za darmo gdy niema sie kasy nic nie wyskakuje. (Np.You dont have Money).
Ostatnio edytowany przez Yogi (2008-06-29 17:10:05)
Zbanowany
thx za skrypta
Pozdrawiam
Qbczyk
Zbanowany
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.uid == 6669 and item.itemid == 1945 then doPlayerAddItem(cid,2000,2195,1) doPlayerRemoveMoney(cid,*) doTransformItem(item.uid,item.itemid+1) elseif item.uid == 6669 and item.itemid == 1946 then doTransformItem(item.uid,item.itemid-1) else doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You do not have that money what do you. It cost **") end return 1 end
To jest w bp ;]
Tak też działa... Ale nadal jak nie masz kasy to za Free.?
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.uid == 6669 and item.itemid == 1945 then if doPlayerRemoveMoney(cid, 2000) == 1 bp = doPlayerAddItem(cid, 2003, 1) doAddContainerItem(bp, 7590, 20) doTransformItem(item.uid,item.itemid+1) elseif item.uid == 6669 and item.itemid == 1946 then doTransformItem(item.uid,item.itemid-1) else doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You dont have a money,2400 gold") end return 1 end
SIEMA
No więc tak: potrzebuje skrypt do tego itemu:
Chcę aby ten item leczył (coś jak UH lecz niekończące)
Skrypt pod Tibię 8.1
Chcę aby dało się go wrzucić do HotKeyów to na tyle.
Obojętne, czy będzie opcja "Use" czy "Use With..."
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Zapisz to jako burningheal.lua w folderze actions
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) local mlvl = getPlayerMagLevel(cid) local lvl = getPlayerLevel(cid) local addhealth = 100 if mlvl >= 4 then if lvl >= 8 then doPlayerSay(cid,'Aaaahh...',16) doPlayerAddHealth(cid, addhealth) if item.type > 1 then doChangeTypeItem(item.uid,item.type-1) end else doSendMagicEffect(frompos,2) doPlayerSendCancel(cid,'Musisz miec co najmniej 4 Magic level, zeby tego uzyc.') end else doSendMagicEffect(frompos,3) doPlayerSendCancel(cid,'Musisz miec co najmniej 8 lvl by, moc uzywac tej manaruny.') end return 1 end
teraz otwórz actions.xml i dopisz tam
<action itemid="2353" script="burningheal.lua" />
U mnie działa (testowane na Aries 8.11) wiec powinno tez dzialać na kazdym evo, co do devlandu to nie jestem pewny.
Ostatnio edytowany przez PanDemon (2008-07-02 07:29:58)
Chce Zrobić Enchanted Spear Zeby z 200 Levelem Atakowala Na potworku 1600-1800.
Ale Niewiem Jak Potrzebuje Skrypta. HALP
@up
Nie zauważyłes, że to 1DeVoP2 robi bronie a nie ja?
Elo ja bym prosil skrypt ze jak gostek staje w 1 miejscu to sie otwieraja np.staligmates o id 390
Cos takiego jak na POH
Jak dorobie sie 20 postow dam plusika
Ostatnio edytowany przez Danios24 (2008-07-02 09:38:29)
Powtarzam:
A ja poprosze o skrypt talkaction który kopiuje all teksty które usłyszy lub w zasięgu 4 kratek po powiedzeniu ~copy~ pod tibie 8.1