Nie tylko o Tibii i OTS...
Witam
Nie jestem pewien, gdzie powinien znajdywaæ siê w±tek, poniewa¿ jest to poradnik graficzny, ale je¿eli do dzia³u ,,Poradniki" to prosze o przeniesienie
Co bêdzie nam potrzebne do utworzenia rang :
Belt generator - Mo¿na pobraæ z t±d
Gimp - Mo¿na pobraæ z t±d
Gdy ju¿ to mamy, mo¿emy przej¶æ do programu ,,belt generator" i zrobiæ t³a,
1.Wpisujemy rozmiary
2.Wype³niamy ró¿nymi kolorami, i ró¿ny efekt.
3.Gdy to zrobili¶my, i mamy gotowe, wchodzimy w Plik > Eksportuj jako (JPG)
Gdy mamy zrobione ju¿ t³o pod nasz± rangê, uruchamiamy gimp'a i otwieramy nasze t³a, - zostawiamy narazie je i robimy w gimpie Plik > Nowy >
- Je¿eli mamy takie rozmiary, to tworzymy takie :
Gdy to mamy, przechodzimy do naszego t³a, wycinamy je, i wklejamy je w nasz nowy obraz, tylko radze w równo prawym dolnym rogu.
Powinno wygl±daæ to tak :
Gdy mamy ju¿ to wszystko, znajdujemy jakie¶ rendery (Polecam strone www.planetrenders.net)
Gdy mamy render, wycinamy go, i wklejamy w nasz± rangê.
Powinno wygl±daæ to tak :
Gratulacje zrobi³e¶ swoj± pierwsz± rangê
Poradnik w 100% mój, je¿eli s± jakie¶ zastrze¿enia, proszê napisaæ.
Pomog³em daj ,,Plus"
Bardzo proszê o komentowanie
Wkleje nied³ugo screeny, ¿eby wam pomóc je¿eli, pierwszy raz pracujecie w tych programach.
Ostatnio edytowany przez Dynamo (2010-05-25 16:01:04)
Piszê poprawnie po Polsku.
Samo t³o mo¿na równie dobrze zrobiæ od razu w Gimpie. Na rangê mi to nie wygl±da, poniewa¿ nie mas napisu(a chyba o to w tym chodzi). Ocena 3/6
@up
Innym w tym problemie zrobienia rangi, nie chodzi o dodawanie napisu, bo to mo¿na zrobiæ nawet w paincie, tylko o to g³ówne, tak mo¿na, ale inni mo¿e chc± np, takie jak tutaj? Czyli w belt generator.
No gdyby by³ napis by³o by lepiej wygl±da³o by to napewno jak ranga ale i tak dobrze.Ocenie jak Fox 3/6 zaczyna sie od zera aczkolwiek nie skorzystam nie przyda mi sie dam Ci + na zachête
Dziêki bardzo przydatny, poradnik - najtrudniej jest to zrobiæ, a nie napis - napis mo¿na w paincie, ale jak nie ma napisu to 5/6 powodzenia
@Fox
Nie wiem dlaczego da³e¶ mi tak±, ocenê, wyt³umacz mi to ; )
Bo tylko napisu nie ma? Inni maj± problem wiêkszy z tym co ja napisa³em, a nie z napisem, dodanie w paincie ...
Wiêc ciebie nie rozumiem, bo nie ma napisane jak dodaæ napis, to ocena o po³owe w dó³? Wyt³umacz mi co jest jeszcze ¼le, bo napis to nie jest g³ówne wyt³umacz mi proszê ciê :]
Mo¿e zacznê robiæ grafikê