Nie tylko o Tibii i OTS...
Witam
Nie jestem pewien, gdzie powinien znajdywać się wątek, ponieważ jest to poradnik graficzny, ale jeżeli do działu ,,Poradniki" to prosze o przeniesienie
Co będzie nam potrzebne do utworzenia rang :
Belt generator - Można pobrać z tąd
Gimp - Można pobrać z tąd
Gdy już to mamy, możemy przejść do programu ,,belt generator" i zrobić tła,
1.Wpisujemy rozmiary
2.Wypełniamy różnymi kolorami, i różny efekt.
3.Gdy to zrobiliśmy, i mamy gotowe, wchodzimy w Plik > Eksportuj jako (JPG)
Gdy mamy zrobione już tło pod naszą rangę, uruchamiamy gimp'a i otwieramy nasze tła, - zostawiamy narazie je i robimy w gimpie Plik > Nowy >
- Jeżeli mamy takie rozmiary, to tworzymy takie :
Gdy to mamy, przechodzimy do naszego tła, wycinamy je, i wklejamy je w nasz nowy obraz, tylko radze w równo prawym dolnym rogu.
Powinno wyglądać to tak :
Gdy mamy już to wszystko, znajdujemy jakieś rendery (Polecam strone www.planetrenders.net)
Gdy mamy render, wycinamy go, i wklejamy w naszą rangę.
Powinno wyglądać to tak :
Gratulacje zrobiłeś swoją pierwszą rangę
Poradnik w 100% mój, jeżeli są jakieś zastrzeżenia, proszę napisać.
Pomogłem daj ,,Plus"
Bardzo proszę o komentowanie
Wkleje niedługo screeny, żeby wam pomóc jeżeli, pierwszy raz pracujecie w tych programach.
Ostatnio edytowany przez Dynamo (2010-05-25 16:01:04)
Piszę poprawnie po Polsku.
Samo tło można równie dobrze zrobić od razu w Gimpie. Na rangę mi to nie wygląda, ponieważ nie mas napisu(a chyba o to w tym chodzi). Ocena 3/6
@up
Innym w tym problemie zrobienia rangi, nie chodzi o dodawanie napisu, bo to można zrobić nawet w paincie, tylko o to główne, tak można, ale inni może chcą np, takie jak tutaj? Czyli w belt generator.
No gdyby był napis było by lepiej wyglądało by to napewno jak ranga ale i tak dobrze.Ocenie jak Fox 3/6 zaczyna sie od zera aczkolwiek nie skorzystam nie przyda mi sie dam Ci + na zachęte
Dzięki bardzo przydatny, poradnik - najtrudniej jest to zrobić, a nie napis - napis można w paincie, ale jak nie ma napisu to 5/6 powodzenia
@Fox
Nie wiem dlaczego dałeś mi taką, ocenę, wytłumacz mi to ; )
Bo tylko napisu nie ma? Inni mają problem większy z tym co ja napisałem, a nie z napisem, dodanie w paincie ...
Więc ciebie nie rozumiem, bo nie ma napisane jak dodać napis, to ocena o połowe w dół? Wytłumacz mi co jest jeszcze źle, bo napis to nie jest główne wytłumacz mi proszę cię :]
Może zacznę robić grafikę