Nie tylko o Tibii i OTS...
Mam Problem z Qestami mianowicie w actions/scripts mam plik quest.lua a w nim
Spoiler:
-- simple quests based on uniqueId
-- to make quest create chest on map and set its uniqueId to id of quest item
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
prize = item.uid
if prize > 0 and prize < 5000 then
queststatus = getPlayerStorageValue(cid,prize)
if queststatus == -1 then
doPlayerSendTextMessage(cid,22,'You have found a ' .. getItemName(prize) .. '.')
doPlayerAddItem(cid,prize,1)
setPlayerStorageValue(cid,prize,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"It is empty.")
end
return 1
else
return 0
end
end
i jak robię quest w rme to robię skrzynie i uid itemu który ma dropnońć i nic skrzynia w grze działa jak bez uid
Pomóżcie plizzz.
Cześ, przoszę o możliwość bllesowania itemków np .; idziemy do npc z magic sword'em i płacimy mu za ulepszenie naszego magic sword'a, i np potem jak look'amy na naszego ms'a to widzimy nie "Magic Sword" tylko "Blessed Magic Sword"
a i no oczywiście zwiększają się możliwości miecza np : więcej ataku, defa...
Tibia : 8,1 -- Evolutions
Dziekuje, myślę że dasz rade
Ostatnio edytowany przez Betrox (2009-05-09 23:05:13)
Rodzaj: actions albo movement
Wersja tibii: 8.42
Ma być tak ,że nie będzie można otworzyć wejsc na 1 z danych kratek póki nie przejdziesz jakiegos questa...
Mniej więcej all opisane ^ =)
Wiesz Wejdziesz na kratke Pisze "Costam" cofa cie o 3 kratki i zabiera ci 300hp jesli nie masz tego questu
a jak masz to mozesz na nia wejsc
@All Up Nie widzicie że On już nie robi, bo został zbanowany ? Temat do zamknięcia.
Witam zajmujecie sie jeszcze tutaj tymi skryptami bo potrzebuje item przerobic a nie wiem jak ;/
Jak dobrze pamiętam to w weapons przerabiałem , i tam szukasz danej broni najlepiej jeżeli znasz jej ID wtedy szukasz za pomocą CTRL + F danego przedmiotu. Mogę się mylić więc wiesz ziomek.
Globalevents/Global
8.10
--->Otóż probowalem robic kolorowe napisy nad TP bez efektow.Bez Rezultatów.Korzystalem z poradników Gelio i NPC Efekt.Rowniez nic.Problem dotyczy silnika Evo By Torth v.4 .Bardzo prosze szczgolowo opisac wsyzsko poniewaz jestem poczatkujacym skrypterem.Tylko Bardzo Prosze Bez Efektów.Silnik XML
@Grubas221
Napisałem ci sposób w temacie. Kowol został zbanowany, a tu prawie nie ma skrypterów.
Nie odświeżajcie już tego może ?
2009-02-23 - data mianowania na Redaktora
2010-08-26 - data rezygnacji