Nie tylko o Tibii i OTS...
siemka, oglądałem sobie wczoraj na YouTube pokemony i pomyślałem o zrobieniu Pokemon OTS ;D
najlepiej żeby każdy pokazał w temacie co umie, czy to skrypty czy to mapy, czy sprity graficzne ;P
Ja z pośród osób wybiore te które będą najbardziej odpowiadały na wymagania ots'a
Aktualny Team:
Jumping Ray/Grafik/Główny szef projektu
Fox94/Mapper
Uzioo/Skrypter
xXxDanioSxXx\Skrypter
Ostatnio edytowany przez jumping ray (2009-07-27 08:00:21)
coś mi muwi że to nie wypali... za dużo roboty... ale próboj próboj ;] jeśli sie uda to chętnie pogram
nie prosiłem o zbędne komentarze, lecz o wystawianie prac... swoją opinie na ten temat zostaw dla siebie!
Szukam ludzi doświadczonych w tym co robią także jeżeli każdy będzie robił to co ma robić systematycznie i zgra się z resztą to projekt wypali... ale chociaż jedna czarna owca w naszym teamie nawali to będzie opóźnienie projektu ;(
Także każdy kto chce wejść do naszego projektu musi być zdecydowany i poświecić troszkę czasu na to.
Tyle z mojej strony
Mogę robić mapę:
A mapkę chcesz prawdziwą zrobić? O taką:
1. Pallet Town
2. Viridian City
3. Viridian Forest
4. Indigo Plateau
5. Pewter City
6. Celadon City
7. Mt. Moon
8. Cerulean City
9. Rock Tunnel
10. Saffron City
11. Lavender Town
12. Vermillion City
13. Fuschia City
14. Twin Islands
15. Cinnabar Island
Ostatnio edytowany przez Fox94 (2009-07-25 09:30:56)
na początek będzie tylko miasto startowe(Pallet Town) i miejsce do expienia i zbierania pokemonów(Rock Tunnel) a z każdym updatem dojdą nowe miasta oraz pokemony
@na temat twojego dojścia do Teamu na GG pogadamy
Ostatnio edytowany przez jumping ray (2009-07-25 09:47:41)
OOOOO... jak fajnie POKEMONY... Ja to kiedyś cały czas oglądałem kurde grałem w gry na kompie itp.
Moge byc skrypterem co prawda trudno bedzie ale ok jakoś się uda...
Dopisz mnie do teamu moje gg 11642553
Nie wiem nie wiem... jak wy to zrobicie że będzie można zbierać pokemony?? wy chyba będziecie musieli zrobić własnego klienta?? właściwie to własną grę...
hmm... ewolucje będzie easy bo można wykorzystać ten skrypt z zamianą softów z spalających mane na niespalające.... (gdy sie użyje kamienia ewolucji to potwór z ID tego przemienia się na ID temten) ale gorzej będzie z samym łapaniem pokemonów...
@edit: można by było zrobić inaczej... że to MY jesteśmy pokemonem... walczymy z innymi pokemonami i expimy.... zdobywamy nowe umiejętności (na różnych levelach za pomocą czarów) to by było prościej i tylko outfity podmienić.... i zrobić nowe... choć potworki to w sumie i tak i tak trzeba będzie przerobić
Ostatnio edytowany przez Kosciany Chlopak (2009-07-25 12:40:47)
łapanie może być na różne sposoby np: że niby runa to pokebol zabijasz pokemona i z niego można wylootować pokebala z 1 razową runą/pokebolem ;P ale to do ustalenia xd
ja trochę tego nie rozumiem jak chcesz to zrobic wszystko od nowa wszystko swoje? mapę z grafikami z pokemonów ? xd
jak ots wypali to może miec dużą popularnośc ale trzeba myślec nad dedykiem bo tak to inaczej lipka cipka
Ostatnio edytowany przez Zwidek (2009-07-25 13:30:08)
wiem jak można łapać pokemony to pokeballa! jestem genialny xD
niestety trzeba będzie dużoo pisania skrpytów... bo do każdego pokemona osobny pokeball będzie potrzebny (osobne id i nazwa) ale możecie zrobić tak że jak sie zabije potworka to wylatuje z niego pokeball z jego id... (pokeballe nie konczace sie) i jak sie uzyje pokebala na ziemi to sie summonuje pokemon... tylko musicie wymyślić skrypt na to żeby tylko 1 pokemon mógł być zsummonowany... a na "pokemon wracaj!" może być jakaś komenda zabijająca waszego summona...
możesz mnie dodać do listy jako Genjusz xD
Ostatnio edytowany przez Kosciany Chlopak (2009-07-25 13:36:13)
ile taki porządny dedyk kosztuję ? bo może jestem w stanie płacić ^
Ostatnio edytowany przez jumping ray (2009-07-25 13:36:01)
hmm... raczej drogo... 200-300 zeta miech... conajmniej (tak żeby z 100 osob udźwignoł)
Yyy..... Jakbyś Ray poszukiwał kogoś na CM, który by pilnował porządku to jestem 1
Jestem uczciwy i bym mógł pomagać przy pytaniach jak i również Załodze (Jakieś pytania, może ja bym wiedział )
Jestem długo online na otsie na, którym gram więc nadaje się chyba ;]