Nie tylko o Tibii i OTS...
1up
Wchodzisz w "creatures.xml" i masz tam trochę różnej maści potworów... Na dole powinieneś mieć wszystkich NPC... Ja sobie dodałem wszystkich z RaiOTS'a... jak? Proste.
Otwierasz w OTS folder "NPC" i tam masz wszystkich NPC'ków. Otwierasz tego, którego Brak w MapEditorze (zapomniałem, co napisałeś) i tam masz taką linijkę
"<look type="128" head="20" body="100" legs="50" feet="99" corpse="2212"/>"(npc Athan) i teraz jak masz otwarte "creatures.xml" na dole masz linijki mniej wiecej takie (ja już sobie wstawiłem):
"<creature looktype="128" name="Athan" head="20" body="100" legs="50" feet="99" type="npc"/>"
i teraz to już nie jest sztuka... jak chcesz innego NPC, to po prostu kasujesz te liczby i nazwę "Creatury" (ALE NIE KASUJ TEGO "NPC"!!!) i jak masz tą linijkę u otwartego NPC, to tylko przepisujesz... np.
masz "looktype="128"..." a w creatures.xml masz "<creature looktype="xxx"..." i zamiast xxx wpisujesz tamten numer (128). Prościutkie... a jak chcesz dodać więcej niż trzech lub czterech NPC do Map Editora, to kopiuj całe linijki, dopóki każda linijka nie będzie odpowiadać jednemu NPC.
Mam nadzieję, że pomogłem...
Ostatnio edytowany przez DjMZ (2008-01-19 10:16:33)
co czeba zrobic z rai ots żeby dzałały nowe itemki?
Zbanowany
Minusikowy chłopczyk
tylko te namioty nie działaja
a teraz pytanko xD
jak zrobic zdiecie mapy ??? nie takiego kawałka jak dał Gazur, tylko całej...
WIelkie Dzieki Bardzo Mi sie Przyda jusz na moim ots'ie jest o 50 tp na expowiska wiecej !!
Najlepszy map editor pod 8.1 jakiego kiedykolwiek widzialem Wielkie gz 10/10
Guzur na Prezydenta!
Ostatnio edytowany przez misiumax (2008-02-19 19:55:13)
Zbanowany
8.99/10
Usuwa niektóre brzegi jak kładę obok wodę/trawę! :(
mi niechodzi brak strony pisze
No i tego brakowało na Forum Admin ROX!!! xD
Guzur..zajefajny ten editor
10/10 Szkoda tylko ze ten edytor nie robi wszystkich brzegow ale Luuz ;]
Da sie jakos przezyc
@down
To ty nie wiesz jak sie wlacza map edytor ????
Ostatnio edytowany przez Ziele (2008-05-28 13:19:48)
e jak sie go włancza ?