Nie tylko o Tibii i OTS...
esienna ³atka jest ju¿ blisko, wiêc pozwoli³em sobie napisaæ w skrócie co siê zmieni³o, b±d¼ co zosta³o dodane.
W tej ³atce zostanie dodane kilka nowych rozwi±zañ dotycz±cych walki Player versus Player.
S± to miêdzy innymi:
Asysta : Je¿eli pomaga³e¶ kogo¶ trapowaæ , albo sparali¿owa³e¶ gracza i zgin±³, bêdzie liczone jako asysta. Bêdzie to wy¶wietlane w listach zabiæ i nie bêdzie mia³o wp³ywu na system czaszek.
Sprawiedliwe zasady walki : Je¶li zosta³e¶ zabity, maj±c wykupiony czar i otrzyma³e¶ 40% obra¿eñ z ¿ycia w ci±gu 60 sekund, pochodz±ce z PvP, straty przy ¶mierci bêd± zredukowane zgodnie z pewn± formu³±.
PvP Bless : To dodatkowe b³ogos³awieñstwo mo¿e zostaæ kupione u ka¿dego NPCa w ¶wi±tyni i kosztuje tyle samo, co normalne po¶wiêcenie. Je¿eli zosta³e¶ zabity, maj±c wykupiony czar i otrzyma³e¶ 40% obra¿eñ z ¿ycia w ci±gu 60 sekund, nie stracisz blessów, albo AOLa.
Czaszka zemsty : Na 7 dni po nieuzasadnionym zabiciu, gdziekolwiek ofiara zobaczy swojego oprawcê, ten otrzyma pomarañczow± czaszkê. Oznacza to, ¿e mo¿e zaatakowaæ i zabiæ postaæ bez ¿adnych konsekwencji.
Zmiana pozycji, je¶li jeste¶ strapowany : Je¶li otrzymasz obra¿enia od gracza i nie mo¿esz siê przesun±æ na woln± kratkê wokó³ ciebie z powodu trapa, bêdziesz mieæ mo¿liwo¶æ zmiany pozycji z trapperami.
Opó¼nienie ataku przy stairhoppingu: Po zmianie poziomów, na przyk³ad przy wej¶ciu, czy zej¶ciu z drabiny, bêdziesz móg³ zaatakowaæ gracza w przeci±gu dwóch pierwszych sekund, bêd± one zaznaczone w³a¶ciwym kolorem.
Wiêcej informacji znajdziesz na Tym
Forum. Prócz nowych udoskonaleñ systemu PvP, ³atka ta przyniesie nowe osi±gniêcia, takie jak:
-Wype³nienie ca³ego outfitu
-Zmodernizowany system raportowania
Czekajcie cierpliwie!
Wasz S H I Z
// Co do pomys³u na newsa, to nie jest w ca³o¶ci mój, ¶ci±gn±³em opisy nowych rozwi±zañ, poniewa¿ nie da³o siê przet³umaczyæ w 100% na Polski.
Reszta jest moja ; <
Co do tych nowych rozwi±zañ, to wed³ug mnie s± one beznadziejne. Real PvP idzie na dno wraz z nowszymi ³atkami.
Ostatnio edytowany przez Shiz (2010-09-19 08:06:45)
Jeszcze 5 lat temu gra³am na RL Tibii - wtedy przyda³aby mi siê ta funkcja "Czaszka zemsty", ale i tak uwa¿am, ¿e przez ten dodatek gra traci magiê, bo tak to mo¿na sobie popekowaæ bez konsekwencji - od tego przecie¿ jest PVP. Jak kto¶ nie chce siê biæ - niech gra na non-pvp.
Sam nie wiem o co chodzi z tym 'wype³nieniem'
Jak g³osi Tibia.com
Test serwer zosta³ otwarty dla graczy z darmowym kontem. Do³±cz do Nas i siê baw!. Wiêcej informacji na temat dodatków do PvP znajdziesz w ostatnim niusie lub na forum testowym.
Ostatnio edytowany przez Shiz (2010-09-19 08:29:49)
Shiz napisał:
Asysta : Je¿eli pomaga³e¶ kogo¶ trapowaæ , albo sparali¿owa³e¶ gracza i zgin±³, bêdzie liczone jako asysta. Bêdzie to wy¶wietlane w listach zabiæ i nie bêdzie mia³o wp³ywu na system czaszek.
To mnie zaciekawi³o mo¿e bedziê taki skill: Trap. Ciekawe.
Nawet ciekawe zmiany, jednak stara Tibia, to jest to. Aczkolwiek chcia³bym spróbowaæ tego ;d
Skoro napisa³em tu ju¿ o otwarciu test serwera, to napisze tak¿e o koñcu jego trwania.
Mi¶ki z T.com informuj±:
The test server has been closed today. We would like to thank everybody who helped with testing the new PvP features and who provided constructive feedback. Now get ready for the autumn patch!
Po polskiemu to bêdzie gdzie¶ tak:
Dzi¶ Test serwer dobieg³ koñca (czyt. zosta³ zamkniêty). Chcieliby¶my podziêkowaæ wszystkim, którzy pomagali testowaæ nowe dodatki PvP oraz dodawali swoje opinie. B±dzcie 'redy' na jesienn± ³atkê!
Ciekawe co odjebali z tym systemem oraz jak to wszystko sprawdzi siê w PvP...