Nie tylko o Tibii i OTS...
Czy wie ktos jak klonowac itemy na ots 7.6 ?
za pomoc dam +
z gory thx
klonować?ale chodzi o komende czy jakieś dodatkowe skrypty?(jak komenda to: /n Magic Sword 1 (to przykład) a jeśli nie to/i 2260 100(dalem na 100 cc)
Ale mi chodzi o klonowanie playerem wiem ze sie da bo na ots na ktorym gram wiekszosc osob tak robi
Wiem ze na 8.1 jezeli jest to silnik by aciek (na innych nie testowalem) to sciagasz mc logujesz sie na tego samego hara 2 razy i przekladasz poprostu itemki z jednego i sie logasz.
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
@up czytales regulamin ???
Sorry Minus
Zapewne keye nie sciagac
2009-02-23 - data mianowania na Redaktora
2010-08-26 - data rezygnacji
sprobuj rzucic obok siebie 3 platynki przesunac 2 wyzej i szybko na te dwie przesunac ta 1 pokaze ci sie 100 platynek
Trojca napisał:
klonować?ale chodzi o komende czy jakieś dodatkowe skrypty?(jak komenda to: /n Magic Sword 1 (to przykład) a jeśli nie to/i 2260 100(dalem na 100 cc)
Na 7.6 nie ma komendy /n
lukimaster napisał:
Wiem ze na 8.1 jezeli jest to silnik by aciek (na innych nie testowalem) to sciagasz mc logujesz sie na tego samego hara 2 razy i przekladasz poprostu itemki z jednego i sie logasz.
On prosi o 7.6
@Topic
Poradnik nie moj
Wiele osób patrzy jak inni klonują kase albo nie kończy im się amunicja i im zazdroszczą. Teraz nie musisz podziwiać innych ludzi tylko sam to możesz robić!!!
A więc zaczynamy:
Ściągamy Tibia Auto do Tibii 7.6 link:
(hasło do rozpakowania to: tibiasoft.com)
wypakowujemy Tibię Auto na pulpit i wycinamy wszystko co jest w folderze i wklejamy do głównego folderu z Tibią 7.6
Wchodzimy teraz w folder mods a potem otwieramy za pomocą notatnika plik tibiaauto-items.
<!-- item codes -->
<const code="ropespot" value="0x182"/>
<const code="ladder" value="0x79c"/>
<const code="smallstone" value="0x6f5"/>
<const code="bagbrown" value="0xb25"/>
<const code="rope" value="0xbbb"/>
<const code="GP" value="0xbd7"/>
<const code="runeUH" value="0xc58"/>
<const code="runeIH" value="0xc50"/>
<const code="runeLMM" value="0xc66"/>
<const code="runeHMM" value="0xc7e"/>
<const code="runeGFB" value="0xc77"/>
<const code="runeExplo" value="0xc80"/>
<const code="runeSoulFire" value="0xc7b"/>
<const code="runeSD" value="0xc53"/>
<const code="runeBlank" value="0xc4b"/>
<const code="fish" value="0xdfa"/>
<const code="fishingRod" value="0xd9b"/>
<const code="fluid" value="0xb3a"/>
<const code="worms" value="0xda4"/>
<const code="arrow" value="0xd77"/>
<const code="bolt" value="0xd76"/>
<const code="spear" value="0xccd"/>
<const code="waterWithFishStart" value="0x11F5"/>
<const code="waterWithFishEnd" value="0x11FA"/>
<const code="crate" value="0x1B3"/>
<const code="shovel" value="0xD81"/>
<const code="closedhole" value="0x251"/>
0xbe3 wklejamy to zamiast tamtego kodu <---klonowanie kasy
0xd7a wklejamy to zamiast tamtego kodu <---niekończący się power bolt
Jak już to zrobiliście to zapiszcie zmiany i włączcie Tibie 7.6 zalogujcie się na jakiś OTS 7.6 i włączcie Tibie Auto. Teraz wchodzimy w auto amunicja i w amunicja do przeładowania ustawiamy arrow i naciskamy Włącz auto amunicje.
Teraz musimy mieć pusty slot na amunicje i 1cc w backpack-u. Taki jakby sztuczny cc pojawia się w slocie na amunicje i naciskamy na niego 2 razy use i przekładamy do backpack i tak sobie klonujemy kasę.
Teraz o Power Bolcie. Jesteśmy znów w zakładce auto amunicja ale teraz wybieramy bolt i naciskamy znów na Włącz auto amunicję. Teraz znów musimy mieć pusty slot na amunicje i dla odmiany power bolta w backpacku. Teraz bieżemy attack na jakiegoś potwora a power bolt sam się przemienia i się nie kończy.
Można też tak robić z innymi typami amunicji tylko, że wtedy trzeba wpisać inny kod do bolta. Kod można znaleźć w tym pliku tibiaauto-items.
A jak zamaist kasy chcesz jakiegos itemka to w pliku iiems zmieniasz id
Ostatnio edytowany przez Matys (2008-10-18 23:29:15)
THX ale kolego mi powiedzial juz jak ;p
tylko na tamtym servie sie da jak sie usunie postac zaloguje sie na nia i naprai ;]
ale thx za pomoc ;p
Zbanowany
lukimaster napisał:
OMG to sie ustawia w configu (na kazdym otsie tak mozna tylko hoster musi to ustawiac ) ja osobiscie to wylaczam!
Moim zdaniem oni maja BOTa widzialem rozne takie (* co mozna klonowac items kase itp. *)
Dajcie linka do bota plxx cos mi to nie idzie ;p