Nie tylko o Tibii i OTS...
Dimek, zacząłem to robić jak wystawiłeś swój temat o tym, ale przestałem jak zobaczyłem na chatboxie:
Kakashi: Już to robie Dimek
A wyżej był link do Twojego tematu i prosiłeś o pomoc
To w końcu mam to robić czy sobie odpuścić?
Witam prosilbym skrypt na golden bowa powiekszajacego hity pod 8.10 silnik aries dziekuje ;]
Nie da sie powiekszac hitów, jedynie skille
Demon kakshi mówił ze coś mu może nie wyjśc mugłbyś zrobić jak możesz Prosze
bede wdzieczny
ja potrzebuje kilku skryptow a wiec WSZYSTKI POD TIBIE 8.1
Co ma robic - a wiec to ma byc taki Djin jak do niego idziemy mowimy mu kto nam dokucza i on idzie go zabic
nazwa obojetna i reszta tez
a 2
to INFORMATOR czyli klade go na mapie i ide do niego mowie mu co ma powiedziec a on to mowi co jakis czas na czerwono
3 to dzwignia
czyli jest sobie kilka osob i wchodzi na kratke (id obojetne) inny ziom naciska dzwignie i teleportuje go do pewnego miejsca (powiedz gdzie mam poss ustawic)
i jezcze cos
potrzebuje potworka o ksztalcie demona z ktorego wypada klucz ten klucz otwiera pewne drzwi (id obojetne i klucza tez) w za drzwiami tp jak zrobisz dam 5x +
ad. 1 bez ingerowania w kod C++ raczej niewykonalne
ad. 2 i znowu... ja nie szukam skryptów ja robie skrypty poszukaj dokładniej bo widzialem takie npc informatory
ad. 3 Co te osoby mają do tego skryptu? Czy bez nich ma niedziałać? Jeśli tak to czy ich tez ma teleportowac czy tylko tego co ruszyl dzwignia?
ad. 4 do zrobienia, chociaz niewiem jak z tym otwieraniem drzwi, sie zobaczy
1.transform 8.1 - i chcialbym aby po wpisaniu transform postaci zmienial sie inny outfit,szybciej bila,szybciej biegala,mocniej bila...
2.Npc 8.1 - po wpisaniu do niego hi pyta sie czy tepnac cie tam i tam odpisuje sie yes i teleportuje ( za darmo)
3.rozniwez na 8,1 i nie wiem cyz to mozliwe ale ze jakz robi sie postac to ma na szczalkach bp i jego nie da sie sciagnac a w nim runy ktore sie nie koncza i tez ich sie nie da sciagnac)
4.jak dodac calkiem nowe potwory... grafy w spr potem to ustawic itd.
5.chcial bym zrobic cos takiego ze jest npc piszesz mi hi/yes i teleportuje cie do takiego pomieszczenia i tam jest potwor zabijesz go i pojawia sie tp do nastepnego itd.. Wszystko To na 8.1
PanDemon ile może ci to zająć ? już troche czekam xD
On chyba już do tego tematu nie patrzy.
@up
Nie offtopuj
@Topic
Zaglądam, ale nie mam narazie czasu i możliwości robienia, na kompie jestem 1 dzien w tygodniu i to nie na swoim
Odrazu przepraszam za drugiego posta, ale chciałem przy okazji odświeżyć temat
Bardzo mi sie nudzi na badziewnym kompie u wujka wiec postanowiłem napisać skrypt
Jest to pewnego rodzaju "trap", po wejsciu na płytke, ściany "nad" i "pod" graczem otwierają się
i pojawiają się potwory (w tym wypadku Guardy, specjalne potwory stworzone do mojego byłego OTSa, które są jak Demony tyle, że nie ma z nich loota ani expa),
a po prawej i po lewej gracza powstają sciany by nie mógł on uciec. Cały problem polega na tym, że nie mam pomysłu na zakończenie tego skryptu, piszcie tutaj swoje propozycje
Spoiler:
function onStepIn(cid, item, pos)
wallpos1 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 1 sciany (do usuniecia)
wallpos2 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 2 sciany (do usuniecia)
wallpos3 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 1 sciany (do stworzenia)
wallpos4 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 2 sciany (do stworzenia)
creaturepos1 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 1 potwora
creaturepos1 = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja 2 potwora
getcreature1 = getThingfromPos(creature1pos)
getcreature2 = getThingfromPos(creature2pos)
getwall1 = getThingfromPos(wall1pos)
getwall2 = getThingfromPos(wall2pos)
getwall3 = getThingfromPos(wall3pos)
getwall4 = getThingfromPos(wall4pos)
tilepos = {x=100 ,y=100 ,z=7 ,stackpos=253} ---- Pozycja płytki (WAZNE! Stackpos nie zmieniac!)
gettile = getThingfromPos(tilepos)
if item.itemid == tu id plytki and item.uid == 5656 then
doSummonCreature("Guard",creaturepos1)
doSummonCreature("Guard",creaturepos1)
doRemoveItem(getwall1.uid, 1)
doRemoveItem(getwall2.uid, 1)
doCreateItem(xxxx,1,wall3pos) ---- xxxx zastap id sciany
doCreateItem(xxxx,1,wall4pos) ---- xxxx zastap id sciany
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"Sorry, not possible.")
end
return 1
end
Teraz w movements.xml dodaj linijke
Spoiler:
<movevent event="StepIn" item.uid="5656" script="trap.lua" />
Skrypt nie testowany nigdzie z powodu badziewnego kompa, powinien działać na tibii 8.0+
Proszę o komentarze i reputki
W razie jakichkolwiek sugestii bądź wątpliwości skrypt całkowicie mój! Kopiowanie na inne fora/strony bez mojej zgody zabronione.
Witam bardzo potrzebuje skryptu już podaje jakiego
1.nazwa Extra Bolt
2.Rodzaj tibii 8.10
3.Co ma robić? Ma strzelać jak inne bolty
4.Chcę żeby to był bolt o mocy 500 atk 0 def ale żeby był żółty
Za działający skrypt dam plusika!!!
prosze o szybka odpowiedz
Ktoś mógł by zrobić mi rune aby po wycelowaniu na osobe zmienić się w jej wygląd wraz z nickiem na określony czas.
Bardzo byłbym wdzięczny (+).
@GM Praga
W jaki sposób żółty? Gdy leci czy wyglad w bp? Jak zrobisz taką grafike to Ci wytlumacze jak dodać.
@Kyh
Nie ma możliwości zmiany nicku.