Nie tylko o Tibii i OTS...
Otóż, nudzi mi sie potwornie i pomyślałem, że moge porobić wam skrypty Prośbe o skrypt piszcie w ten sposób:
1. Nazwa
2. Rodzaj tibii
3. Co ma robić
4. Dane (id itemu, miejsce na mapie, bądź potwór do ssumonowania)
Nie robie NPC!
Tylko Tibia 8.0+
Jeśli skrypt działa to proszę o plusa
Ostatnio edytowany przez PanDemon (2008-06-29 18:10:48)
Spelle też robisz?
Jeżeli tak to mam zamówienie ;d
No więc tak... v. 8.0
Przerobisz ten spell?
<instant name="throwing star" words="throw star" needtarget="1" needWeapon="1" soul="0" exhaustion="1" prem="0" enabled="1" script="LoS/kunai.lua"></instant>
local combat = createCombatObject() setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_PHYSICALDAMAGE) setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_DRAWBLOOD) setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, 7) setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_SKILL, 0, 0, 0.5, 0) function onCastSpell(cid, var) return doCombat(cid, combat, var) end
Lecz.. Chodzi mi o to.. Że gdy nie masz w bp itemu id 2544 to czar Ci nie zadziała..
A gdy masz w bp 2x itemy o tym id to możesz 2x zrobic ten czar... Czaisz?
Ymm np. throwing star.. Masz ich w bp 3 i gdy użyjesz spellu to każdy spell zabiera Ci jeden throwing star. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć xD
Da rade? ;d
PS: W tym mogą być gdzieś błędy bo ja mistrzem nie jestem w tym xd
Ostatnio edytowany przez Żwir (2008-06-28 15:10:56)
Pomyśle nad tym, jak narazie nie wychodzi mi to, bo muszę połączyć actions i spells a nigdy jeszcze tego nie robilem
Przyjmę każdą oferte pomocy przy tym skrypcie
Ostatnio edytowany przez PanDemon (2008-06-28 16:58:55)
Zbanowany
ee ja widzialem na roznych otsach ze byl np na czyms item naciskarz wajche i to kupujesz ;] jak mozesz dasz mi go?>?
Omg, chyba napisałem zebyście pisali
1. Nazwa
2. Rodzaj tibii
3. Co ma robić
4. Dane (id itemu, miejsce na mapie, bądź potwór do ssumonowania)
I nie wystarczy mi przy 3 punkcie czegos takiego jak "naciskasz i kupujesz" bo nie wiem o co chodzi.
A ja poprosze o skrypt talkaction który kopiuje all teksty które usłyszy lub w zasięgu 4 kratek po powiedzeniu ~copy~
1DeVoP2 jesteś ślepy? Popatrz jak masz napisać swoją prośbe...
Zbanowany
A wygladac to ma tak:
I jak nacisniesz na tabliczke to masz np.bp sd ;]
Wiec jak zrobisz??
@Maly Wizak
Skrypt nazwij autobuy.lua
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.uid == 6669 and item.itemid == 1945 then doPlayerAddItem(cid,2195,1) doPlayerRemoveMoney(cid,*) doTransformItem(item.uid,item.itemid+1) elseif item.uid == 6669 and item.itemid == 1946 then doTransformItem(item.uid,item.itemid-1) else doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You do not have that money what do you. It cost **") end return 1 end
* Tutaj wpisz ile ma kosztować item
** Tutaj wpisz jaki ma wypisać koszt itemu
To niżej dopisz w actions.xml
<action uniqueid="6669" script="autobuy.lua" allowfaruse="1" />
I gotowe
Ostatnio edytowany przez PanDemon (2008-06-29 10:38:21)
Szuakm Kika Skryptow a wiec:
1.
W Pomieszczeniu jest potwor i jak sie go zabije to Ukazuje sie tp.
2.
Double Hit w itemkach. Tak jak na rl ze enchantowane itemki bija: normalnie a obok np: czerwony napis obrazen od ognia, niebieski od energi itp.
3.
Skrypt ze jak pociagniesz dżwignie to pokazuje sie most ale np: masz na przejscie 30 sekund a potem znika i jesli jestes jeszcze na nim to automatycznie padasz.
4.
Caly dzialajacy Quest PoI, Svarground i DreamChalangeQuest.
5.
Trainery dla palkow tj. Jest Sobie tarcza ze strzalami palek sobie staje dalej i w nia bije i skilluje.
6.
Tu prosze o pomoc jak zrobic niewidzialny tp; normalnie masz trawe nic nie widac idziesz i nagle cie gdzies teleportuje.
7.
Skrypt gdzie jak walniesz w sciane to sciana sie niszczy i twoim oczom ukazuje sie przejscie.
8.
Bronie atakujace z fist fighting; np. normalny sword ale ze bije z fista.
9.
npc ktory zamiast kasy bierze itemki
to by bylo na tyle za tydzien jak bede mogl to dam ci + bo wyjezdzam narqa!
Z gory dzieki!
Ahhaa all na tibia 8.1
Ostatnio edytowany przez Ethex_pl (2008-06-29 11:20:43)
@up
ad.6
Skrypt ma sie nazywac invitp, a oto on
function onStepIn(cid, item, pos) getPlayerPosition(cid) = playerpos position = {x=*, y=*, z=*} if item.id == *** and isPlayer(cid) then doTeleportThing(cid,position) end
W miejscach pojedyńczych gwiazdek wpisz pozycje gdzie ma przeteleportować gracza
W miejscu z potrójną gwiazdką (***) wpisz id podłogi na którą trzeba wejść zeby przeteleportować
To poniżej musisz dopisać do movements.xml
<movevent event="StepIn" itemid="***" script="invitp.lua" />
Skrypt nie testowany z powodu braku czasu i silnika.
PanieDemonie tylko 1 prosba jak to napisac zeby dostac BP i wsrodku 20 itemsow jakis że np. Bp Mf ( codzi o skrypt autobuy) plx ;] podpowiedz narazie poprubuje sam ale jak nie wyjdzie to moze ci sie uda
Jak już to PanDemonie Musisz sobie poszukać bo niestety nie umiem tego zrobić, wiem że trzeba gdzieś dodać nową zmienną (bla bla bla) coś w tym stylu jak tu, tyle że tu odrazu gotowy npc
http://tibia.net.pl/lua/2702-8-1-npc-lu … e-lua.html