Nie tylko o Tibii i OTS...
nie podoba mi się...
może za mało trawy i drzew, nie wiem ;d
Widać e Map Editor.... ja używam RME (choć dla "profesjonalistów" jest to program zbyt prosty i nabijają się takich co go używają) i spisuje się świetnie. Np. na 3 ss widać trawę która powinna mieć kwiatki (w map editorze musisz je dawać pojedynczo) a jej nie ma. Mogłeś to zrobić ale zapewne ci się nie chciało lub to przeoczyłeś labo wolałeś tak. Jeżeli jednak wybierasz 1 lub 2 opcje to powiem że w RME te kwiatki tworzą się od razu z trawą i losowe kolory. Pzdr
Koło budynków ładnie wygląda trawa zielona jasna xd z dodatkami etc. wygląda ładniej.. Jak narazie słabo widać, ale jeszcze się nauczysz ładnie robić, jeżeli nie zrezygnujesz ;p
Aha, i lepiej się pod ucz robić mapy pod rme, budynki i inne, później będziesz mógł się przenieść dalej ;d
Ja nawet nie próbuje bawić się w simone, bo to porażka robić kilka budynków w kilka minut to porażka ;x, lepiej zrobić coś dokładniej, niż z bugami w mapie... Choć dla zaawansowanych, którzy się długo bawią w simone, to nic trudnego, wiedzą gdzie co jest... ;]
Ostatnio edytowany przez Robert (2009-08-27 18:44:38)
bardzo ladnie mappujesz <ironia> ogolnie pieknie <ironia> <---- nic dodac nic ujac
-
W rme po prostu stawiasz trawę, i dajesz np błoto koło niech/na niej lub co innego i tyle, prosty ma editor... ;d
Co do mapy:
Jakaś "kwadratowata" mi się wydaje... Mało szczegółów i ogólnie wszystkiego, tak jakoś pusto i kanciasto ;x
Ogólna ocena (Jeżeli dopiero zaczynasz): 5/10
Zbanowany
Mi się nie podoba =/
Za mało natury, poza tym, powinieneś wyróżnić ?dróżki?
Za dużo mi tutaj takiego samego podłoża ;x ( kamiennej podłogi) tak jak napisałem wyżej, powinieneś zrobić jak na rl, jakieś dróżki , po bokach natura etc.
Robert napisał:
W rme po prostu stawiasz trawę, i dajesz np błoto koło niech/na niej lub co innego i tyle, prosty ma editor... ;d
To jest Remere map editor? Instalowałeś go? Powinno być tak:
Jeżeli mimo wszystko nie działa to nacisnij raz a, lub wejdz w edit->border options->auto border i zaznacz ;d