Nie tylko o Tibii i OTS...
Tibia to nie tylko gra, ale także pewnego rodzaju ‘generator przyjaźni’. Według niedawnej ankiety przeprowadzonej na Tibia.com „Czy zaprzyjaźniłeś się z kimś w Tibii?” więcej niż 80% graczy zagłosowało, że tak! Czy to niesamowite móc znajdować przyjaciół siedząc tylko przed ekranem monitora, logując się do gry i grać? Być może niektórych z nich spotykasz w życiu codziennym i rozmawiasz o doświadczeniach z gry po szkole lub w ulubionej kawiarence internetowej. Istnieje wiele możliwości, by nawiązać nowe przyjaźnie i pielęgnować je dzięki Tibii.
Tibia, massive multiplayer online roleplaying game, to wspaniałe miejsce spotkań. Gra ta ma około 12 lat i nadal jest niesamowitą przygodą dla wielu graczy. W tym czasie rozwinęła się własna, wyjątkowa wspólnota.
W dyskusji na temat sondy niektórzy z was napisali, że znalezienie nowych przyjaciół było o wiele łatwiejsze w przeszłości niż teraz. Być może jest to spowodowane faktem, że w dzisiejszych czasach zarówno dostęp do gier online jak i Internetu jest znacznie mniej ograniczony. Na każdym świecie w Tibii są ludzie różnych narodowości i różnych grup wiekowych. Większość z nich mówi swoim ojczystym językiem, a niemalże każdy stara się zrealizować swoje własne cele.
Tibia zmieniła się na przestrzeni lat. Dziś jest ona czymś więcej niż tylko wirtualnym środowiskiem, w którym można spotkać i porozmawiać z innymi. Tibia znacznie się rozwinęła pod wieloma względami: rozrosły się kontynenty i krajobrazy, miasta, wprowadzono nowe questy i zagadki, NPC, potwory, przedmioty i wiele, wiele innych niesamowitych funkcji. Ten imponujący przyrost przyciąga zawodników z różnych środowisk społecznych i kulturowych. Różnorodność jest źródłem konfliktów, ale także wielu możliwości: można zbudować ‘sieć znajomych’ na całym świecie, poznać styl życia innych oraz wspaniale spędzić czas ze znajomymi.
Będąc prawdziwie międzynarodową grą, Tibia łączy osoby na całym świecie i czyni z nich społeczność spotykającą się we wspaniałym, średniowiecznym, wirtualnym środowisku. Chcesz podzielić się swoimi pomysłami na temat tibijskich przyjaźni z twórcami? Zapraszamy do specjalnego tematu, w którym można o tym opowiedzieć!
Zaczerpnięte z tibia.pl
Ostatnio edytowany przez Kakashi (2009-07-22 20:05:28)
Kakashi napisał:
Tibia znacznie się rozwinęła pod wieloma względami: rozrosły się kontynenty i krajobrazy, miasta, wprowadzono nowe questy i zagadki, NPC, potwory, przedmioty i wiele, wiele innych niesamowitych funkcji.
Jak zwykle sobie chlebią ;>
@Topic
2 ostatnie zdania, mówią mi że niedługo zrobią jakąś nową stronę typu epuls.pl czy coś innego gdzie "będziemy mogli poznawac nowe znajomości". Lol ja kolegów nie mam?
@up im chodzi o no-liferow co cały czas siedzą przy kompie i nie wychodzą na dwór xd
nie wiem co napisac o tym jak zwykle coś muszą robic xd
Termik napisał:
Kakashi napisał:
Tibia znacznie się rozwinęła pod wieloma względami: rozrosły się kontynenty i krajobrazy, miasta, wprowadzono nowe questy i zagadki, NPC, potwory, przedmioty i wiele, wiele innych niesamowitych funkcji.
Zwidek napisał:
@up im chodzi o no-liferow co cały czas siedzą przy kompie i nie wychodzą na dwór xd
Czy ty w ogóle czytałeś co on napisał???
@top
Racja, jakbym kumpli szukał to mam przecież w Realu (normalnym życiu) ;]
Termik, racja chlebią sobie ale zrobili postępy w porównaniu do tibii 7.6 i starszych wersji
Fiklop napisał:
Termik napisał:
Kakashi napisał:
Zwidek napisał:
Czy ty w ogóle czytałeś co on napisał???
@top
Racja, jakbym kumpli szukał to mam przecież w Realu (normalnym życiu) ;]
Termik, racja chlebią sobie ale zrobili postępy w porównaniu do tibii 7.6 i starszych wersji
Mu chodziło chyba o mój @Topic
A i postępów nie zrobili zapewniam Cię ;D